Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

 

Vi erbjuder kurser med olika inriktningar för olika målgrupper. Det är viktigt att yogan anpassas till varje individs nivå. Oavsett vilken inriktning du väljer ingår kroppsrörelser, andningsövningar, stresshantering, avslappnings- och meditationsövningar samt koncept från yogans urgamla filosofi.

Nybörjar/grundkurs

För dig som är nybörjare eller haft ett uppehåll från yogan och vill lära dig/komma tillbaka till yogans grunder; kroppsrörelser (asana), andningsövningar (pranayama), avslappnings- och meditationsövningar. Vi arbetar med kortare serier och fokuserar på ett medvetet andetag i rörelserna. Varje pass inleds med en kort teoridel och avslutas med en stunds avslappnings- eller meditationsövning. Lektionerna är temabaserade med olika fokus varje gång och bygger successivt vidare på tidigare lektioner.

 

Allmän fortsättningskurs

För dig som vill fortsätta jobba med yogans grunder; kroppsrörelser (asana), andningsövningar (pranayama) och avslappnings- och meditationsövningar. Vi arbetar med kortare serier och fokuserar på ett medvetet andetag i rörelserna. Varje pass inleds med en kort teoridel och avslutas med en stunds avslappnings- eller meditationsövning. Lektionerna är temabaserade med olika fokus varje gång.

Passar dig som både vill träna lite styrka och rörlighet, och också fokusera på andning och avspänning.

 

Fysisk fortsättningskurs

För dig som vill arbeta med lite längre serier (vinyasas) och statiskt (att stanna i en position flera andetag) för att jobba med styrka, balans, smidighet och fokus. Vi arbetar med rörelser (asanas) och andningsövningar (pranayama). Alla rörelser görs tillsammans med ett medvetet andetag vilket skapar fokus och närvaro. Vissa pass inleds med en kort teoridel. Varje pass avslutas med en stunds avslappnings- eller meditationsövning. Lektionerna är temabaserade med olika fokus varje gång.

Passar dig som vill ha mer fysisk utmaning och som inte har aktuella skador eller smärtproblematik.

 

Meditation

Många tror att meditation är något annat än yoga, men medveten närvaro, det meditativa tillståndet är det vi hela tiden strävar efter i yoga.

För att förbereda för meditation använder vi yogans praktiska redskap så som rörelse och andning, men framför allt kommer vi använda yogans mer subtila meditativa redskap och ge utrymme för stillhet.

Inga förkunskaper krävs.

 

Vedisk Chanting

Vedisk chanting, där vi sittande reciterar med traditionell ”call & response” på Sanskrit, är ett kraftfullt redskap för fokus och närvaro. Med ljud lockar vi andetaget att förlängas och sinnet att stillas och ljudets vibrationer lösgör spänningar i kroppen.

Inga förkunskaper krävs.

 

Boka en privatlektion skräddarsydd för dig

 

 

Boka nu

info@yogaimalmo.se

Yoga i Malmö

I tradition av T. Krishnamacharya

 

Yoga i Malmö, som drivs av Åsa Myrén, är ett företag som erbjuder yoga som friskvård, personlig utveckling och rehabilitering i form av grupplektioner och privatlektioner.

Nyheter

 

Utomhusyoga

Tisdagar kl. 18-19, 5 juni + 12 juni 2018

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

 

Kontakt

 

Manfrinato Hälsocenter, Henrik Smithsgatan 15 C, St. Knut, Malmö

Email: info@yogaimalmo.se

Tel: 0763-44 72 22

Följ oss på Facebook för senaste nyheterna

Copyright 2018 Yoga i Malmö