Om Yoga i Malmö

Om

Yoga i Malmö

Yoga i Malmö

 

Yoga i Malmö erbjuder yoga som friskvård, personlig utveckling och rehabilitering i form av grupplektioner och privatlektioner. Vi strävar efter att yogan ska vara så individanpassad som möjligt, även på grupplektioner, och har därför små grupper, med som mest runt 12 deltagare.

 

På våra kurser fördjupar vi kunskapen om yoga steg för steg, lektionerna är temabaserade och delvis olika från gång till gång. Oavsett vilken inriktning du väljer innehåller varje lektion kroppsrörelser, andningsövningar, avslappnings- och meditationsövningar samt koncept från yogans urgamla filosofi.

 

Lärare

Jag som driver Yoga i Malmö heter Åsa Myrén och har undervisat yoga sedan 2004. Jag har ett stort intresse för friskvård och personlig utveckling och och vill gärna dela med mig av min kunskap om yoga som ett redskap för det. Min yogaresa började år 2000 och blev för mig ett sätt att hitta balans i vardagen, varva ner, lära känna mig själv på ett nytt, djupare sätt och ta hand om min rygg som jag haft problem med sedan jag var barn. Jag ser på yogan som ett redskap att förbättra livskvalitet, välbefinnande och förmågan att nå bortom det många andra metoder för träning och personlig utveckling kan göra. Sedan många år utövar jag yoga/meditation dagligen och ser utövandet som en spännande, livslång utvecklingsprocess.

 

Jag är certifierad yogalärare och yogaterapeut i tradition av T. Krishnamacharya och Hanna Staaf, Yogaskolan är min mentor. Jag vidareutbildar mig kontinuerligt via certifierade lärare i T. Krishnamacharyas tradition (KYM) runt om i världen och fortsätter studera den tusenåriga filosofin genom praktiskt utövande och texter som tex. Patanjalis Yoga Sutra, Vedisk chanting eller Ayurveda.

 

Utbildningar

  • Certifierad yogalärarare, 3-årig grundutbildning (500 timmar) via Yogaskolan. Denna utbildning omfattade även studier på KYM Institute of Yogastudies Chennai, Indien
  • Certifierad yogaterapeut, 4-årig yogaterapiutbildning (2000 timmar) via KHYF + 3 mån praktik på KYM
  • Diplomerad coach (via Your Vision Coach Academy - godkänd av ICF, International Coach Federation)
  • Anatomi- och sjukdomslära (140 + 36 timmar)

Yoga enligt T. Krishnamacharya

T. Krishnamacharya har haft en betydande roll för spridningen av yoga till västvärlden. Han anses vara en av de mest inflytesrika yogamästarna i modern tid och var lärare åt andra yogamästare som Indra Devi, iyengaryogans grundare BKS Iyengar, ashtangayogans grundare Patthabi Jois och sin son TKV Desikachar som grundade yogaskolan KYM i Chennai, Indien. I Sverige började denna yogatradition förmedlas för ca 20 år sedan av Hanna Staff och Karina Freij på Yogaskolan. Sedan flera år håller de yogalärarutbildningar och vidareutbildningar enligt Krishnamasharyas yogatradition i bl.a. Stockholm, Helsingfors och Tallin.

Ett av Krishnamacharyas främsta budskap var att yoga alltid bör anpassas för att möta varje enskild människas unika förmåga, behov och livssituation. Ett annat kännetecken är att andningen är central i yogautövandet med en strävan att behålla ett lugnt och medvetet andetag genom hela utövandet. Yoga i Malmö undervisar yoga enligt T. Krishnamacharaya så som traditionen vidareförmedlats av TKV Desikashar och Yogaskolan.

Behöver du hjälp att välj kurs?

Yoga i Malmö

I tradition av T. Krishnamacharya

 

Yoga i Malmö, som drivs av Åsa Myrén, är ett företag som erbjuder yoga som friskvård, personlig utveckling och rehabilitering i form av grupplektioner och privatlektioner.

Nyheter

 

Vårens kurser är här!

 

Kontakt

 

Manfrinato Hälsocenter, Henrik Smithsgatan 15 C, St. Knut, Malmö

Email: info@yogaimalmo.se

Tel: 0763-44 72 22

Följ oss på Facebook för senaste nyheterna

Copyright 2019 Yoga i Malmö