Yogakurser

Yogakurser

Vi erbjuder kurser med olika inriktningar för olika målgrupper. Det är viktigt att yogan anpassas till varje individs nivå. Oavsett vilken inriktning du väljer ingår kroppsrörelser, andningsövningar, stresshantering, avslappnings- och meditationsövningar samt koncept från yogans urgamla filosofi.

Yoga - fortsättning allmän

Denna kurs är en direkt fortsättning från vår nybörjarkurs och passar dig som vill fortsätta bygga vidare på yogans grunder; kroppsrörelser (asana), andningsövningar (pranayama), avslappnings- och meditationsövningar i ett lugnt, behagligt tempo. Vi jobbar med olika kroppsrörelser och serier för rörlighet, styrka, fokus och balans och du får lära dig om andetagets betydelse. Lektionerna inleds med en kort teoridel, med tankar och begrepp från yogans urgamla filosofi, och avslutas med en stunds avslappnings- eller meditationsövning. Lektionerna är temabaserade med olika fokus varje gång och bygger successivt vidare på tidigare lektioner.

 

Tisdag kl. 17:45 - 19:00

Start 2 april 2019, 7 tillfällen (uppehåll påsklov v.16, Valborg v.18) 980 kr (882 kr*). Drop-in i mån av plats, 160 kr

 

Yoga - fortsättning fysisk

I den fysiska inriktningen lägger vi större vikt vid yogans fysiska aspekter, för att utmana och stärka kroppen. Yoga är ett roligt sätt att jobba med styrka, smidighet, koordination och balans. Vi jobbar lugnt och metodiskt i koordination med medveten andning och närvaro, ibland i ett flöde där vi binder ihop längre serier av yogans olika positioner och ibland stannar vi längre i positioner för att gå djupare. Vi använder ibland även bl.a. andningsövningar, visualisering och ljud för att fördjupa arbetet. Varje lektion avslutas kortare avslappning eller meditation.

Klasserna kräver grundläggande erfarenhet av yoga och det är bra om du inte har aktuella skador eller smärtproblematik.

 

Tisdag kl. 19:15 - 20:30

Start 2 april 2019, 7 tillfällen (uppehåll påsklov v. 16, Valborg v.18) 980 kr (882 kr*). Drop-in i mån av plats, 160 kr.

Yoga - fördjupning allmän

I denna kurs fokuserar vi på yogans alla delar. Både yogans urgamla filosofi och kroppsrörelser (asana). Vi jobbar även med andningsövningar (pranayama) och avslappnings- och meditationsövningar. Denna grupp passar dig som vill träna rörlighet och styrka, fokusera på andning och avspänning och är intresserad av koncept och tankar från yogans urgamla filosofi. Lektionerna inleds med teori och avslutas avslappnings- eller meditationsövning. Lektionerna är temabaserade med olika fokus varje gång. Syftet med kursen är att finna verktyg och inspiration både för inre och yttre balans.

Klasserna kräver grundläggande erfarenhet av yoga. Detta är en fördjupning av fortsättningskursen.

 

Torsdag kl. 17:45 - 19:00

Start 4 april 2019, 7 tillfällen (uppehåll påsklov) 980 kr (882 kr*)

Drop-in i mån av plats, 160 kr

Intro Vedisk Chanting

De gamla vedaskrifterna brukar kallas för yogans moder eftersom det är i dessa skrifter som yoga har sitt ursprung. Traditionellt lärdes yogans filosofi ut genom att man först reciterade och lärde sig texten utantill och först därefter gick man igenom innebörden av dessa visdomstexter.

Vi kommer använda oss av verser som är relaterade till yoga och hälsa, och som kan användas och ge en extra dimension tillsammans med utövande av yoga, men även som ett fristående redskap för fokus och närvaro. Vedisk chanting är en egen vetenskap med flera tusen års beprövad erfarenhet om hur ljud och vibrationer påverkar oss på olika sätt.

När man reciterar Veda övar man uppmärksamhet, förmågan att lyssna och man övar precision. Det är ett kraftfullt redskap för fokus och närvaro som kan hjälpa oss att landa i oss själva och hitta mer inre ro.

Vi erbjuder privatlektioner och lektioner för mindre grupper i Vedisk Chanting.

 

Yoga för att varva ner

Skaka av dig dagens stress, kom ner i varv och hitta balans med hjälp av enkla rörelser och medveten andning. Varje lektion avslutas kortare avslappning eller meditation. Passar både nybörjare och fortsättare.

 

Yoga -Meditation: Medveten närvaro i rörelse och stillhet

För dig som vill fördjupa dig i yogans redskap meditation. Oavsett fysisk nivå så är det i själva verket ett meditativt tillstånd/medveten närvaro, som vi hela tiden strävar efter i yoga. Framförallt kommer vi använda yogans mer subtila, meditativa redskap men som förberedelse använder vi även rörelser och andning på en nivå så alla känner sig bekväma.

En kurs för dig som vill komplettera din vardag med verktyg som kan hjälpa dig att stanna upp, rikta uppmärksamheten inåt, lättare flytta och bibehålla fokus. Men också att släppa taget om stress och anspänning för en stund.

Man behöver inte vara van yogautövare för att kunna tillgodose sig kursen.

 

Eget utövande i grupp

Yoga fungerar allra bäst när den är personligt anpassad, och det är vår specialitet. Vår vision är att alla Yoga-i-Malmö-elever ska ha ett personligt program, ett individuellt anpassat dagligt hemutövande som tar hand om dina fysiska, mentala, känslomässiga och spirituella behov. I det här formatet gör du ditt personliga program tillsammans med andra yogautövare, som gör sina egna övningar. Var och en övar i sin egen takt, och läraren observerar och stödjer ditt finjusterande av programmet.

Att du haft minst en privatlektion innan är enda kravet för att delta. Anmälan krävs.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

* 10% rabatt ges på våra grupplektioner till dig som:

 

- på heltid är studerande, arbetssökande, sjukskriven eller pensionär (mot uppvisande av intyg).

 

- går två kurser eller fler samtidigt hos oss.

 

Gäller ej helgkurser, privatlektioner, specialklasser. Rabatterna kan inte kombineras med andra rabatter. Rabatten ges inte i efterskott.

Yoga i Malmö

I tradition av T. Krishnamacharya

 

Yoga i Malmö, som drivs av Åsa Myrén, är ett företag som erbjuder yoga som friskvård, personlig utveckling och rehabilitering i form av grupplektioner och privatlektioner.

Nyheter

 

Vårens kurser är här!

 

Kontakt

 

Manfrinato Hälsocenter, Henrik Smithsgatan 15 C, St. Knut, Malmö

Email: info@yogaimalmo.se

Tel: 0763-44 72 22

Följ oss på Facebook för senaste nyheterna

Copyright 2019 Yoga i Malmö