Om Yoga i Malmö

Om

Yoga i Malmö

Yoga i Malmö


Yoga i Malmö erbjuder yoga som friskvård, personlig utveckling och rehabilitering i form av grupplektioner och privatlektioner. Vi strävar efter att yogan ska vara så individanpassad som möjligt, även på grupplektioner, och har därför små grupper, med som mest runt 12 deltagare.


På våra kurser fördjupar vi kunskapen om yoga steg för steg, lektionerna är temabaserade och delvis olika från gång till gång. Oavsett vilken inriktning du väljer innehåller varje lektion kroppsrörelser, andningsövningar, avslappnings- och meditationsövningar samt koncept från yogans urgamla filosofi.


 

Lärare

Yoga i Malmö drivs av mig, Åsa Myrén. Jag har undervisat yoga sedan 2004 både i Sverige och Australien.

Första gången jag provade yoga var 1999 när jag var ute och reste. Efter att jag sen gick en kurs hos Yogaskolan i  Karlstad och fått mitt första egna utövande var jag såld! Yoga blev för mig ett sätt att hitta balans i vardagen, varva ner, lära känna mig själv på ett djupare sätt och ta hand om min krångliga rygg. 

2003 påbörjade jag min yogalärarutbildning hos Yogaskolan och började undervisa under tiden. Det var stor vikt vid att yoga ska vara för alla - oavsett fysiska förutsättningar, behov eller ålder - och det är något jag tagit fasta på i min undervisning, det är så jag vill att yoga ska vara! Efter utbildningen flyttade jag till Melbourne, Australien och undervisade yoga på Agama Yoga Centre under ca åtta år. I Australien vidareutbildade jag mig även till yogaterapeut. Efter flytten tillbaka till Sverige bor jag numera och håller kurser och temadagar i Malmö. Jag är evigt tacksam för att yogan finns i mitt liv då det med yogans redskap blir enklare att hantera vardagens alla utmaningar och må bra. Jag fortsätter att utöva yoga dagligen själv och vidareutbildar mig kontinuerligt via certifierade lärare i T. Krishnamacharyas tradition (KYM) runt om i världen genom praktiskt utövande och studier av filosofin texter tex. Patanjalis Yoga Sutra, Vedisk chanting eller Ayurveda.


Utbildningar

  • Certifierad yogalärarare, 3-årig grundutbildning (500 timmar) via Yogaskolan (2003-2005). Denna utbildning omfattade även studier på KYM Institute of Yogastudies Chennai, Indien.
  • Certifierad yogaterapeut, 4-årig yogaterapiutbildning (2000 timmar) via KHYF + 3 mån praktik på KYM (2007-2011).
  • Anatomi- och sjukdomslära (140 + 36 timmar)

Yoga enligt T. Krishnamacharya

T. Krishnamacharya har haft en betydande roll för spridningen av yoga till västvärlden. Han anses vara en av de mest inflytesrika yogamästarna i modern tid och var lärare åt andra yogamästare som Indra Devi, iyengaryogans grundare BKS Iyengar, ashtangayogans grundare Patthabi Jois och sin son TKV Desikachar som grundade yogaskolan KYM i Chennai, Indien. I Sverige började denna yogatradition förmedlas för ca 20 år sedan av Hanna Staff och Karina Freij på Yogaskolan. Sedan flera år håller de  yogalärarutbildningar och vidareutbildningar enligt Krishnamasharyas yogatradition i bl.a. Stockholm, Helsingfors och Tallin.

 

Ett av Krishnamacharyas främsta budskap var att yoga alltid bör anpassas för att möta varje enskild människas unika förmåga, behov och livssituation. Ett annat kännetecken är att andningen är central i yogautövandet med en strävan att behålla ett lugnt och medvetet andetag genom hela utövandet. Yoga i Malmö undervisar yoga enligt T. Krishnamacharaya så som traditionen vidareförmedlats av TKV Desikashar och Yogaskolan.

 

Behöver du hjälp att välj kurs?